Thursday, February 19, 2009

Hari Kesihatan Unit Perubatan Jawi 17 Feb 2009

Sekalung tahniah diucapkan kepada Unit Perubatan Jawi KPA dan Komiti Nilai kerana berjaya mengimarahkan perubatan sunnah Nabi SAW iaitu berbekam.

Program bermula pada 10pg dan berakhir pada 10mlm. Para peserta bermula dengan mengesan tekanan darah, kiropraktik, mengdiagnosis saraf tapak tangan dan seterusnya berbekam. Kehadiran melebihi 40 orang. Seramai lebih 20 orang yang berbekam pada hari tersebut.

Pada sebelah petangnya pula Komiti Nilai yang diketuai oleh Kak Bib mengempur pasar malam Taman Semarak yang berhampiran dengan Cawangan HPA Nilai untuk Boikot Produk Yahudi. Alhamdullillah program ini berjalan dengan lancar dan penerimaan orang awam amat memberangsangkan.Pendaftaran peserta bermula...


PJM Rosmandi turut serta dalam program hari kesihatan ini dan bersedia untuk di bekam... Sesi mengambil tekanan darah sebelum di bekam.Pembekam-pembekam sedang menjamu selera setelah kepenatan seharian membekam para pesakit.


Antara herbalis yang hadir adalah Musaddiq begitu tekun membekam pesakit.Timbalan Pengerusi turut sama membekam pesakit.


Sesi mendiagnos penyakit melalui saraf tapak tangan bersama herbalis PJS Fatin.


Barisan Pejuang menggempur pasar malam Taman Semarak, Nilai selepas program berbekam bersama Unit Perubatan Jawi KPA.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails